AVANT VA EL CARRO

LOCALIDAD

LOCALITAT

ALGINET

FECHA DE CREACIÓN

FECHA DE CREACIÓ

31/01/1991
AVANT VA EL CARRO

Grupo de teatro

Avant va el carro arreplega la tradició teatral de la “Peña Benavente”, de les dècades vint, trenta i principis dels quaranta.

A les darreries dels anys seixanta es crea la “Unión Cultural” d’Alginet, que arreplega un quadre d’actors, amb el qual s’estrenen obres d’autors valencians com: Paco Barchino, Paco Comes, Arturo Casinos, Eduardo Escalante, etc.; els més reconeguts foren: “La conferencia”, “¡Deixam la dona, Pepet!”, “Sels de novensa”, etc.; els quals representà per distints pobles de la Ribera.

Baix el nom de Grup Independent de Teatre “Avant va el carro” d’Alginet, comença la seua tasca el mes de Gener de 1991, posant en escena sainets, comèdies i algun que altre drama de distints autors com: d’Escalant “la Patti de peixcadors”, d’Armando Santacreu “La concejala”, de Paco Comes “Per no ser sogre”, “El neurastènic”, d’Arturo Moliner “Un barber humit”, de Dario Fo “Ací no paga ningu”, d’Edwart Albee “Una història del zoo”, de Pedro Mario Herrero “Balada per a tres innocents”, de Juan Alegre Ortiz “Alchinet, el ramellet”, a propòsit escrit en 1924 i estrenat en 1999; i de José Serred Mestre “El Sermó”.

Amb l’arribada del nou segle, el grup es renova i una nova generació d’actors i actrius, amb l´impuls que suposa la creació de l’Escola de teatre d’Alginet, fica en marxa tota una sèrie de projectes teatrals que acosten al públic una alternativa teatral. Obres com: “Ai, carai” de J.M. Benet i Jornet, “Beatrius” de Pascual Alapont, “La primera de la classe” de Rodolf Sirera, “La escala humana”, “Minipeces de Chehov”, “Match d’improvisació”, “Nits de monòlegs”, “Circuit de microteatre”, “Aurora degollada” de Beth Escudé, “Swimming pool” de Juli Disla, “Bojos d’amor” de Sam Shepard, “Mandíbula afilada” de Carles Alberola, “El ruido de la soledad” o “Cuando la fiesta termine”, les dues d’Alejandra Garrido, entre d’altres, són només un petit exemple dels nombrosos muntatges que el grup fica en marxa.

Alhora, també s’inicia una diversitat de col·laboracions i activitats culturals al poble d’Alginet durant anys, entre les que podem destacar la Cavalcada de reis, Carnestoltes, la gala de presentació dels Premis de narrativa curta en valencià, la Setmana de teatre escolar, el Dia de la dona, Sant Antoni, lectures dramatitzades, etc.

A més, cada any es presenten tres espectacles que composen el final de curs de l’escola. Podem nomenar, entre els més destacats: “Infància robada”, estrenada al Festival Internacional de Teatre Infantil de Cuba 2004; “Momo”, “El mag d’Oz”, “Gernika”, “La cantante calva”, “El vuelo de la ciconia”, “Desequilibrado cuento de carretera”, “Two in One”, “Una de pirates, … o no”, o «Paquito, ta mare es mor».

OBRAS

OBRES

el carro jove. octubre 2021

CUANDO LA FIESTA TERMINE

Idioma: Castellano

Duración: 65 minutos

Contratación abierta

'CUANDO LA FIESTA TERMINE' es una entrañable historia que muestra los mejores y los peores momentos y sentimientos de este grupo de adolescentes después de haber sufrido en confinamiento.

GALERÍA

GALERIA

VÍDEOS